Get a site

O MENI

NIKOLI nisem rad pisal ali govoril o sebi. Kaj naj bi pisal? Koga to sploh zanima? Zakaj naj bi pisal? Zakaj sem si naredil spletno stran? Zakaj bi tudi jaz imel sekcijo »o meni« ?

Zdaj ko imam spletno stran, moram nekaj napisati. Spodobi se. Drugi to pričakujejo. Najbolje bo, da to naredim na sodoben način – v obliki pogostih vprašanj (FAQ). Tako bom verjetno odgovoril sam sebi in drugim. Pa začnimo.

VPRAŠANJE: ZAKAJ SI SE ODLOČIL ZA SPLETNO STRAN?

ODGOVOR: Želel sem poskusiti nekaj novega, kreativnega. Moj poklic vsebuje elemente kreativnosti. Poleg tega nova tehnika kar vabi k temu.

VPRAŠANJE: A NIMAŠ DOVOLJ DRUGEGA POMEMBNEJŠEGA DELA?

ODGOVOR: Imam, vendar potrebujem tudi nekaj lahkotnega. Trudim se najti pravo ravnovesje med pomembnim in manj pomembnim delom. To je tudi dobra vaja za postavljanje prioritet.

VPRAŠANJE: KAŠNE TEME OBRAVNAVA TVOJA SPLETNA STRAN?

ODGOVOR: Odločil sem se, da najprej začnem z naslednjimi temami: fotografiranje, poezija, eksperimenti, noro…

VPRAŠANJE: NORO?!

ODGOVOR: Ja, noro. Sinonimi za ta izraz so: ekscentrično, čudno, itd.

VPRAŠANJE: A NISI NEKOLIKO PRESTAR ZA TAKŠNE STVARI?

ODGOVOR: Morda. Ampak saj veš, ko si starejši rad počneš otročarije. Sicer pa o moji »norosti« lahko več izveš v zavihku »Noro«.

VPRAŠANJE: ČESAR NI NA TVOJI SPLETNI STRANI?

ODGOVOR: Prostaškega in sovražnega govora, pornografije, nemorale, nasilja, politike, poniževanja drugih…

VPRAŠANJE: A PRIPOROČAŠ VSAKOMUR, DA SI UREDI SPLETNO STRAN?

ODGOVOR: Ne. Če kdo ni odgovoren, če ni samokritičen, če ne spoštuje mnenja drugih, če zavaja s svojo identiteto in če je prepričan samo o svojem prav, potem je boljše, da se tega ne loteva.

VPRAŠANJE: A NISO TI KRITERIJI PRESTROGI?

ODGOVOR: Morda, vendar je tako bolje za njega in za druge. Poleg tega imaš dober občutek, da tehniko uporabljaš na pravilen in primeren način. Nič ni narobe s tehniko, narobe je, če se jo zlorablja.

VPRAŠANJE: KOLIKO STANE TAKŠNA SPLETNA STRAN?

ODGOVOR: Nič, je brezplačna, če imaš dobre prijatelje.